Shelter- og vandretur ved Skovskolen i Nødebo, Gribskov

by

Lige ved Esrum Sø ligger den charmerende by Nødebo, hvor Københavns Universitet har Skovskolen og der er gode muligheder for at sove i shelter og gå nogle skønne vandreture.

Skovskolen – smukke bygninger og gratis parkering

Skovskolen uddanner unge til fx friluftsvejleder og vildtforvalter og ligger smukt på kanten af skoven. Kommer du i bil kan du parkere gratis på skolens parkeringsplads. Fra København er det også nemt at tage bussen eller S-toget og cykle det sidste stykke.

Skønne shelterpladser

Fra parkeringspladsen kan du gå ind mellem bygningerne og forbi Landsbyen, som er Skovskolen kollegie, og ind i skoven. Fortsætter du lige frem forbi en lille hestefold med små ponyer kommer du til store skønne shelterpladser med bålsted. Se evt. et kort her. Pladserne kan være booket til fx undervisning, men hvis de er ledige, har du små privat gruppe lov til at låne dem gratis.

Hjertesøen og det fedeste udendørs klasseværelse

Lige ved siden er ’Den lille shelterplads’ ligger Hjertesøen og måske nok det fedeste udendørs klasseværelse. En kæmpe trækonstruktion, som børn kan løbe og lege på. Da vi var der fungerede den som en rigtig fin Mattisborg i en god Ronja Røverdatter-leg.

Ottevejskrydset, stjernen eller bare Søren Kirkegaardstenen

Hvis du følger vejen videre rundt forbi ’Den lille shelterplads’ og herefter drejer ind i skoven og går rundt om Gammelmose, så kommer du til Stjernen eller Ottevejskrydset, som ja, er et punkt, hvor otte veje mødes. Vejene blev i sin tid anlagt til Parforcejagt og var efter sigende et yndet udflugtsmål for Søren Kierkegaard, som kom her for at tænke. I dag er der en mindested og bænk til hans ære.

Herfra kan du gå tilbage mod skovskolen. En skøn lille vandretur, som ikke er længere end at mindre børn også kan være med.