En dag med små børn i L’lle-Rouse på Korsika

by

Hvis du er på Korsika, er et besøg i byen L’lle-Rouse bestemt noget jeg kan anbefale. Vi tog toget fra Calvi om morgenen og ankom derfor om formiddagen på den hyggelige lille togstation. Det er jo noget af det gode ved at have små børn – dagen starter tidligt.

Fra togstationen er der kun en kort gåtur indtil selve L’lle-Rouse. Og du kan sagtens tage en klapvogn med i toget. Centrum af byen er omkring pladsen Pascal Paoli og her står bl.a. en buste af byens grundlægger Pasquale Paoli.

Byens vartegn: Scalo-tårnet

På vej ned mod pladsen kan du vælge at gå forbi byens fine rådhus, som er en gammel militærkaserne. Foran rådhuset er en lille plads med udsigt over havet og på pladsen står et af byens vartegn, Scalo-tårnet. Tårnet er fra 1600-tallet og har været brugt som fæstning, saltkammer og krudtmagasin. Det nuværende tårn er blevet genopbygget efter et lynnedslag i 1778 og den seneste restaurering som skete i 2012.

Overdækket madmarked

På vejen videre rundt i L’lle-Rouse vil jeg klart anbefale at gå forbi det overdækkede madmarked. Markedet er bygget i 1840’erne og er i dag klassificeret som nationalt monument. Og så er det bare et virkeligt fint sted, hvor både børn og voksne kan dufte, kigge og måske smage på lækre korsikanske råvarer. Vi handlede også ind til vores aftensmad på campingpladsen.

Place Pascal Paoli: frokost og legeplads

Madmarkedet ligger lige ud til Place Pascal Paoli som er omkranset af ældre bygninger og Église de l’Immaculée Conception, som er en meget smuk kirke – både ud og inde. Der er også masser af hyggelige restauranter i området og vi nød en skøn frokost, mens Estha sov i klapvognen. I det ene hjørne af pladsen er også en fin lille legeplads.

Strand og masser af strand

Place Pascal Paoli ender næsten i havet og stranden. Og vi brugte ikke overraskende eftermiddagen på at gå tur langs med promenaden, bade, lege med sand og spise en enkel is.

Videre fra L’lle-Rouse?

Fra L’lle-Rouse kan du tage færgen videre til Nice eller Toulon i Frankrig eller Savona i Italien. Se færgepriser og afgange her.