8 oplevelser med børn i Berlin

by

Dagene hvor jeg drak store fadøl på små barer hele natten og lå i Görlitzer park med tømmermænd og club mate dagen efter, er måske ikke lige opskriften på gode dage i Berlin med børn. Til gengæld kan byen heldigvis opleves i børnehøjde. På vores påskeferie nåede vi bl.a.:

1. At gå på opdagelse i Berlins legepladser

Berlin er proppet med legepladser. Store og små og med og uden tema. Du kan finde en oversigt over dem alle her. På siden kan du søge på de forskellige områder og se, hvad  legepladserne tilbyder.

Vi besøgte både et piratskib, en tropeø og skovens dyr på vores tur. På en enkelt dag nåede vi fx 5 legepladser -og det var vel at mærke ikke alle dem vi gik forbi. 

2. At sejle med kanalrundfart

Kanalrundfart er fantastisk hvis du gerne vil se en stor del af Berlin uden at dine børn siger: ‘jeg kan ikke gå mere’ hvert andet øjeblik. Og Berlin har et væld af forskellige firmaer der udbyder ture på Spree, hvor I både kommer forbi Berliner Dom og Rigsdagen. Vi valgte en kort tur på en time for selv med et væld af snacks er det hvad især vores yngste kan klare inden hun er ved at hoppe over bord eller leger gemmeleg under de andre passagerers stole, fordi hun keder sig. Ved Berliner Dom er der en række udbydere du kan vælge imellem.

3. At besøge Deutsches Technikmuseum Berlin

Det tekniske museum er beliggende i en imponerende bygning med glasfacade ud mod Landwehrkanal og kæmpe stålkonstruktioner indenfor. Museet huser en lang række samlinger, men vores børn var klart mest optagede af samlingen af fly, luftballoner og alle mulige afarter af skibe. Her kunne vi sagtens få flere timer til at gå.

4. Og undersøge videnskaben på Science Center Spectrum

Billetten til Det tekniske museum giver samtidig adgang til Science Center Spectrum, som er en del af og ligger i en bygning lige over for Det tekniske museum. Spectrum minder mere om Eksperimenteret uden dog at være lige så stort eller sjovt. Der er masser af forskellige stationer med eksperimenter som børn kan lege med. Fx kan man opdage magnetisme eller lege med lys. Vores børn var lige det mindste (3 og 5), men for lidt større børn er her virkelig meget at undersøge.

5. Lege på Tempelhof

Tempelhof er en gammel lufthavn, som efter en lang debat blev nedlagt i 2008. Lufthavnen blev bygget i 1920’erne og blev bl.a. brugt som luftbro under blokaden af Berlin under den kolde krig, hvor Vestberlin var afskåret fra alle forsyninger fra land og vand.

I dag er der museum i selve lufthavnsbygningerne og flyvepladsen er omdannet til et stort rekreativ område, hvor du kan cykle, stå på rulleskøjter eller besøge byhaverne og fårene. Vores børn var vilde med at gå på opdagelse i byhaverne som er et godt miks af hjemmebyg og de fandt flere steder med små legehuse.

6. At gå på opdagelse i Botanisk have

I det sydvestlige Berlin ligger Botanischer Garten und Botanisches Museum Berlin, som er et kæmpe kompleks som udover en stor have også byder på intet mindre end 15 drivhuse og et museum.

En del af parken er opbygget med små bakker af sten og planter og for en børnefantasi kan man både lege jungle, Ronja Røverdatter og gemmeleg.

7. At besøge en økologisk bondegård

Tæt på Botanisk have ligger den økologiske bondegård Domäne Dahlem. Jep, en økologisk bondegård som I kan besøge midt i Berlin. Gården er en blanding af landbrug og et slags frilandsmuseum, hvor du kan besøge værksteder med håndværk som uldkartning og træarbejde. Der er også et lille museum, Culinarium, der fortæller om madens verden og i hovedhuset (som for øvrigt er helt fra 1560) er der både faste og skiftende udstillinger. Du kan fx besøge en gammel købmandsbutik.

Udover dyr og marker har stedet også en lille landhandel samt en hyggeligt cafe, hvor vores børn fik varm kakao og kage og de voksne fik kaffe til. 

8. At lede efter vilde kaniner i Tiergarten

Udover zoologisk have, bondegård og flere legepladser med dyr, så er det også altid sjovt at lede efter vilde dyr. Og Berlins parker er fulde af dem. En ting er at der er sjove andearter, fugle og egern i de fleste parker. I Tiergarten er der også vilde kaniner. Og det lykkedes os både at nå at se en enkelt samt finde dens hule.