7 storbyer du kan nå med tog på under 8 timer fra Fredericia

by

Hvis du gerne vil flyve mindre, men samtidig ikke vil undvære en storbyrejse eller en forlænget weekend med nye kunst- og madoplevelser, så giver jeg dig her et bud på 7 storbyer du kan nå med tog på under 8 timer fra Fredericia. Det er altså ca. den samme tid som det tager at flyve fra Billund til fx Paris, når vi regner alt fra transport til lufthavnen, indtjekning og det hele med. Hvis du bor på Sjælland, har jeg også lavet et indlæg om 7 storbyer, du kan nå med tog på under 8 timer fra København.

 

1. Hamborg

Et oplagt sted at starte denne liste er selvfølgelig Hamborg. Og Hamborg er en fed, fed by hvad enten du er til havnerundfart i industrihavnen, fodbold på St. Pauli stadium eller gerne vil hænge ud med god kaffe og masser af vegetariske og veganske spisesteder. Og så ligger Hamburg kun ca. 3 timer og 20 min fra Fredericia.

Eksempel:

Afgang

Ankomst

Samlet tid

Fredericia kl. 8.45

Hamborg Hbf kl. 12.04

3 timer og 19 min.

 

2. Düsseldorf

Düsseldorf er med sin placering på den østlige del af Rhinen en gammel industriby. I dag kan du både gå på opdagelse i den gamle Altestad, beundre moderne arkitektur og spejle dig i glasfacaderne på alle erhvervsbygningerne langs Rhinen. med over 600.000 indbyggere er der selvfølgelig også et hav af museer og gode spisesteder. Du kan komme til Düsseldorf på kun 6 timer og 41 min. fra Fredericia.

Eksempel:

Afgang

Ankomst

Samlet tid

Fredericia kl. 12.45

Düsseldorf Hbf kl. 19.26

6 timer og 41 min.

 

3. Berlin

Berlin er nærmest nødt til både at være på en liste over storbyer, du kan nå på under 8 timer med tog fra Fredericia og en fra København. Derfor finder du byen på begge lister. Men det er jo heller ikke en hvilken som helst hovedstad. Byen er både genial at besøge med venner og familie. Fra Fredericia tager det også kun ca. 5 timer og 30 min.

Eksempel:

Afgang

Ankomst

Samlet tid

Fredericia kl. 8.45

Berlin Hbf kl. 14.20

5 timer og 35 min.

 

4. Gronningen

Du kender måske ikke den hollandske by Gronningen, men ikke desto mindre vil jeg klart anbefale dig at overveje om ikke din næste storbyrejse måske netop skulle gå til denne gamle hansestad. Gronningen er i dag præget af de mange studerende, der bor i byen. Det betyder rigelige mængder af hippe kaffebarer og gode steder at drikke drinks. Alt sammen kun ca. 7 timer og 40 min. fra Fredericia.

Eksempel:

Afgang

Ankomst

Samlet tid

Fredericia kl. 10.45

Gronningen kl. 18.25

7 timer og 40 min.

 

5. Malmø

Malmø er også en genganger fra listen over storbyer, du kan nå på under 8 timer med tog fra København, men nu er jeg også virkelig glad for Malmø. Her er masser er parker, legepladser, gode cafeer og en gratis museer. Alt sammen under 3 timer fra Fredericia

Eksempel:

Afgang

Ankomst

Samlet tid

Fredericia kl. 8.23

Malmø Central kl. 11.06

2 timer og 43 min.

 

6. Lund

En anden svensk by jeg varmt kan anbefale er Lund. Som universitetsby er her masser af liv og så har byen en imponerende domkirke, et frilandsmuseum med over 30 kulturhistoriske bygninger og flot botanisk have. Lund ligger også under 3 timer fra Fredericia.

Eksempel:

Afgang

Ankomst

Samlet tid

Fredericia kl. 8.23

Lund kl. 11.20

2 timer og 57 min.

 

7. Leipzig

Den sidste by på listen er tysk, nemlig Leipzig i det gamle Østtyskland. Leipzig er den største by i delstaten Sachsen og byen, hvor Johann Sebastian Bach levede de sidste år af sit liv. Du kan besøge et gammel Stasi hovedkvarter, studere østtysk 1960’erne byggeri, vælte dig i kreative og smarte kaffebarer og selvfølgelig gå i Bachs fodspor. Du kommer til hovedbanegården på ca. 7 timer fra Fredericia.

Eksempel:

Afgang

Ankomst

Samlet tid

Fredericia kl. 8.45

Leipzig Hbf kl. 15.42

6 timer og 57 min.Det var bare 7 eksempler. Der er masser af flere muligheder, så det er bare om at gå i gang med at søge.