5 oplevelser ved Calvi, Korsika med små børn

by

Da vores ældste datter Estha var halvandet år tog vi en uge til Calvi på nordkysten af Korsika. Korsika er Napoleon Bonapartes fødeø og har en lang tradition for selvstændighedskamp. Det Korsika vi nød, handlede dog mere om gode dage ved stranden, stærk fransk kaffe, croissanter til morgenmad og rødvin på campingpladsen om aftenen. Her får du mine 5 ideer til gode oplevelser ved Calvi på Korsika.  

Transport til Korsika

Det er nemt at tage færgen til Korsika. Der er daglige afgange fra Nice og Toulon i Frankrig og Livorno og Savona i Italien.

1. Lej en hytte på en campingplads

Korsika er fyldt med skønne campingpladser og ved Calvi er der også flere gode steder at vælge imellem. Vi endte med at leje en hytte på campingpladsen La Pinède, som ligger lige ned til vandet, tæt på et stort supermarked og ca. 20 minutters gåtur fra selve Calvi.

Noget af det fede ved campingpladser er at man aldrig er langt væk fra en legeplads, man kan selv lave mad, når børnene fx vågner kl. 6 om morgen og afstanden mellem ude og inde er glidende, hvilket gør at der er alskens sjove ting at opdage lige uden for ens dør.

La Pinède er der også en udendørs svømmepool og en butik med en lille bager, hvor Søren og Estha hver morgen gik op og købte baguette og croissanter, mens jeg fik lov at sove lidt længere. Ren luksus.

2. Brug en dag – eller to – på stranden

Vores campingplads lå som sagt lige ned til stranden og hvad er federe, når man er på ferie med børn end at bade og lege med sand? Stranden er dejlig børnevenlig med skønt sand og rent vand, som er roligt og ikke så dybt. Selve stranden er 5 kilometer lang og man kan tage toget eller gå til andre gode strande. Der er masser at udforske og du kan snildt bruge en dag eller to – eller tre. Og så har du en flot udsigt ind mod Calvi, mens du bader.

3. Gå ind til Calvi

Langs hele stranden og næsten ind til centrum af Calvi er der bygget en promenade i træ. Gåturen er superfin og nem, da du sagtens kan køre med en klapvogn på promenaden. Hvis du ikke har lyst til at gå, kan du også tage det lille tog ind til byen.

4. Spis picnic på borgen – og drik kaffe på en hyggelig cafe

Calvi er en super hyggelig by, som emmer af gammel middelaldercharme. Mest kendt er nok citadellet, som er et forsvarsværk bygget i 1200-tallet, og som ligger helt på spidsen af byen med vand på næsten alle sider. Inden i citadellet er husene tætbyggede og gaderne er brostensbelagte – ikke nødvendigvis det bedste til en klapvogn, men fantastisk til at gå på opdagelse i. Undgå ikke at besøge katedralen Saint-Jean-Baptiste. Helt på toppen af citadellet er der et åbent område med bænke, hvor vi nød vores picnic til frokost. Estha kunne rende rundt med sin mad, kravle op og ned ad bænke og vi voksne kunne spise med udsigt udover vandet.

Calvi er også spækket med restauranter og cafeer. Ved havnen er der gode steder at spise fisk – og kigge på en skør blanding af fiskekuttere og kæmpe lystyachter. Området Basse Ville er også superhyggeligt og det er absolut ikke svært at finde en god cafe og drikke en god fransk kaffe, mens ens barn sover lur i klapvognen. Det nød vi i hvert fald.

5. Tag toget til L’lle-Rouse

Langs kystlinjen fra Calvi til L’lle-Rousse går der en toglinje med flere stops undervejs. Du kan enten tage toget til andre strande langs kysten eller køre til L’lle-Rousse, som er en hyggelig by at bruge en dag i. Toget går også videre fra L’lle-Rousse, hvor det drejer mere ind i landet til Ponte-Leccia, men så langt kørte vi ikke.

L’lle-Rousse blev grundlagt i 1758 og er derfor ikke en middelalderby som Calvi. Byen er dog stadig virkelig hyggelig og vi nød fx det overdækkende marked, hvor man kan gå og kigge på, dufte til og købe lokale grøntsager og lækkerier. Markedet er i øvrigt klassificeret som et nationalt monument. Læs mere om vores dag i L’lle-Rouse.